17.000 de soldați și polițiști trimiși în Acapulco unde oamenii rămași fără apă și mâncare fură tot ce găsesc. Bilanțul morților crește

Data actualizării: Data publicării:
acapulco devastat de uragan
17.000 de soldați și polițiști trimiși în Acapulco unde oamenii rămași fără apă și mâncare fură tot ce găsesc. FOTO: Profimedia Images

Aproximativ 17.000 de soldați și polițiști au fost trimiși în stațiunea mexicană Acapulco, unde magazinele au fost jefuite după ce uraganul Otis a devastat zona. Bilanțul morților a crescut și a ajuns la 39, scrie BBC.

În imagini distribuite pe rețelele sociale se văd oameni care fură mâncare și apă din magazine, în timp ce alții pleacă cu articole electronice și haine scumpe din centrele comerciale. Jafurile s-au intensificat deoarece oamenii nu mai au mâncare și apă.

Sute de mii de oameni nu au energie electrică și apă după trecerea uraganului.

Uraganul Otis a lovit miercuri Acapulco, cu o forță extremă, rafalele depășind 260 de kilometri pe oră.

39 de oameni au murit - 29 de bărbați și 10 femei.   

Acapulco a fost printre zonele cele mai afectate din Mexic, cu 80% din hotelurile stațiunii avariate și străzile inundate.

Autostrada care leagă Acapulco de restul țării a fost redeschisă abia duminică, așa că în oraș au început să fie livrate bunuri esențiale.

Oamenii sunt furioși că nu au fost ajutați, că nu au primit nici mâncare, nici măcar saltele sau paturi pentru copii.

Președintele Andrés Manuel López Obrador a promis că orașul va fi reconstruit și i-a acuzat pe rivalii săi politici că au exagerat amploarea jafurilor pentru a discredita guvernul său înainte de alegerile prezidențiale de anul viitor.

Oficialii spun că Otis a fost cea mai puternică furtună care a lovit vreodată coasta Mexicului, provocând pagube estimate la câteva miliarde de dolari.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri