269 de cadavre descoperite la Irpin au fost examinate de anchetatorii ucraineni

Data publicării:
doldat ucrainean in irpin
În timp ce forțele ruse se retrag în estul Ucrainei, ies la iveală ororile lăsate în urma lor în localitățile pe care le-au ocupat.. FOTO: Profimedia Images

Anchetatorii ucraineni au examinat luni 269 de cadavre exhumate la Irpin, oraș-satelit al capitalei Kiev, a anunţat un responsabil al poliţiei locale. Cadavrele au fost descoperite după retragerea forţelor ruse la sfârşitul lunii martie.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor dintre ucraineni și trupele ruse, înainte ca acestea din urmă să se retragă din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-şi concentra ofensiva în estul ţării.

„Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunct al şefului Direcţiei principale de investigaţii a poliţiei ucrainene, într-o conferinţă de presă, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

O expertiză medico-legală este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cauzele deceselor mai multor victime, a mai spus oficialul, arătând fotografii cu rămăşiţe umane puternic carbonizate.

Responsabilul poliţiei ucrainene a indicat că au fost inspectate şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că a ţintit civili şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina, mai notează Reuters.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri