A murit cea mai bătrână elevă de școală primară din lume. Priscilla Sitienei avea 99 de ani

Data publicării:
priscilla
A murit cea mai bătrână elevă de școală primară din lume. Priscilla Sitienei avea 99 de ani. Foto: Twitter

Priscilla Sitienei, femeia în vârstă de 99 de ani despre care se crede că este cea mai bătrână elevă de școală primară din lume, a murit în casa ei din Kenya, a declarat nepotul ei pentru BBC.

Priscilla Sitienei a început să simtă rău după ce a participat la cursurile de miercuri. Alături cu colegii ei în vârstă de 12 ani, Priscilla se pregăteau pentru examenele finale care urmau să înceapă săptămâna viitoare.

Priscilla Sitienei a servit drept sursă de inspirație pentru un film și primit laude din partea agenției ONU pentru cultură și educație, Unesco.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anul trecut, ea a declarat pentru Unesco că vrea să motiveze tinerele mame să se întoarcă la școală.

„Am vrut să fiu un exemplu nu numai pentru ele, ci și pentru alte fete din întreaga lume care nu sunt la școală. Fără educație, nu va fi nicio diferență între tine și un pui”, a spus ea.

S-a alăturat școlii pregătitoare Leaders Vision în 2010, dar și-a servit și satul Ndalat din Valea Riftului ca moașă timp de mai bine de 65 de ani.

Cunoscută și sub numele de „Gogo”, care înseamnă „bunică” în limba locală Kalenjin, ea a declarat pentru BBC în 2015 că în sfârșit învață să citească și să scrie - o oportunitate pe care nu a avut-o în copilărie.

Ea îi confrunta adesea pe copiii care nu veneau la școală și îi întreba de ce. „Îmi spun că sunt prea bătrâni”, a spus ea. „Le spun: „Ei bine, eu sunt la școală și la fel ar trebui să fii și tu.”

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri