Accident la o mină din China. Cel puțin 12 oameni au murit și alți 13 au fost răniți

Data publicării:
mina de carbune in china
Cel puţin 12 oameni au murit şi 13 au fost răniţi într-un accident într-o mină de cărbune, în nord-estul Chinei. FOTO: Shutterstock

Cel puţin 12 oameni au murit şi 13 au fost răniţi într-un accident într-o mină de cărbune, în nord-estul Chinei, a anunţat joi mass-media de stat chineză, informează AFP, citată de Agerpres.

Tragedia a avut loc miercuri la ora locală 15:50 (07:50 GMT), într-o mină situată la periferia oraşului Jixi, în provincia Heilongjiang, a anunţat televiziunea publică CCTV.

„Un accident” în care a fost implicat unul dintre vehiculele ce permite coborârea în mină „a făcut 12 morţi şi 13 răniţi”, a informat joi canalul de televiziune. Cauzele catastrofei „fac obiectul unei anchete”, a precizat CCTV.

Securitatea minelor în China s-a ameliorat în ultimele decenii. A sporit şi mediatizarea acestor incidente, dintre care multe erau trecute înainte sub tăcere.

Însă accidente survin încă în mod regulat, din cauza pericolului inerent din acest sector şi aplicării uneori inconsistente a regulilor de securitate.

În noiembrie, un accident într-o altă mină de cărbune din Heilongjiang s-a soldat cu 11 morţi.

În septembrie, cel puţin 16 oameni au mult într-un incendiu într-o mină de cărbune în provincia Guizhou, sud-vest.

Surparea unei mine de cărbune de suprafaţă, în februarie, în Mongolia Interioară, în nordul Chinei, s-a soldat cu 53 de morţi. Zeci de persoane şi vehicule au fost atunci îngropate.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri