Al doilea val de coronavirus lovește nemilos în Singapore - 1426 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
Singapore Imposes Partial Shutdown To Contain Spread Of The Coronavirus
Foto: Ore Huiying/Getty Images

Singapore a anunţat luni un număr record de peste 1.400 de noi cazuri de COVID-19, depistate în mare parte în locuinţele aglomerate în care trăiesc muncitorii migranţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

Singapore a reuşit iniţial să oprească răspândirea virusului datorită unei strategii foarte stricte de control şi urmărire a contactelor cu persoanele infectate, însă ţara se confruntă cu un al doilea val de îmbolnăviri de la începutul lunii aprilie. Autorităţile sanitare au anunţat luni 1.426 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce ridică la 8.014 numărul total de îmbolnăviri, dintre care 11 decese.

Citiți și: Țara lăudată pentru răspunsul ei la pandemia de coronavirus se confruntă acum cu un al doilea val de infectări. Ce a dus la reinfectare

Numărul de noi cazuri a crescut în toată ţara după lansarea unor campanii de testare în locuinţele aglomerate unde trăiesc muncitorii migranţi, deseori în condiţii insalubre. În Singapore trăiesc circa 200.000 de muncitori în construcţii, proveniţi în mare parte din Asia de Sud, care lucrează pentru 400-500 de dolari pe lună la construcţia de turnuri şi centre comerciale gigant în bogatul oraş-stat insular.

Premierul singaporez Lee Hsien Loong a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute că numărul muncitorilor migranţi infectaţi cu coronavirus va creşte brusc pe măsură ce campaniile de testare vor fi derulate. „Din fericire, marea majoritate a acestor cazuri sunt uşoare deoarece muncitorii sunt tineri”, a declarat oficialul pe Facebook.

Autorităţile singaporeze au ordonat instituirea carantinei pentru zeci de mii de muncitori şi i-au mutat pe mulţi în locuinţe mai puţin aglomerate, pentru a evita o mai mare propagare a virusului.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri