Al treilea colet-capcană a fost descoperit la o bază militară din Spania

Data actualizării: Data publicării:
Explosion at Ukrainian Embassy in Madrid leaves one employee slightly injured
Mai multe colete-capcană au fost trimise de persoane necunoscute, în Spania. Foto: Profimedia Images

Un colet care conținea un dispozitiv exploziv a fost descoperit la o bază a forțelor aeriene din Torrejon de Ardoz, în apropiere de Madrid. Două scrisori care conțineau un astfel de dispozitiv exploziv au fost trimise miercuri la ambasada Ucrainei din Madrid și la o fabrică de armament din Zaragoza.

O singură scrisoare a explodat. Este vorba de cea trimisă la ambasada Ucrainei din Madrid. Explozia s-a produs când angajatul a deschis un plic capcană, care conținea un dispozitiv exploziv.

Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a fost trecută prin scanner. Surse din poliție au declarat pentru aceeași publicație că în plicul respectiv fusese introdus un dispozitiv exploziv artizanal.

Angajatul a fost rănit ușor și a fost tratat la un spital din apropiere, unde ar fi ajuns pe propriile picioare. Presa spune că acesta avea răni la un singur deget.

Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri