Aleksandr Lukașenko anunță că Belarus va primi o „mare cantitate de armament” din Rusia

Data publicării:
Belarus: Russia and Belarus hold joint military exercise
Imagine din timpul manevrelor militare comune Rusia-Belarus, din octombrie 2019. Foto: Profimedia Images

Rusia va livra în viitorul apropiat o mare cantitate de echipament militar pentru Belarus, inclusiv avioane, elicoptere şi sisteme de apărare aeriană, a anunţat președintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters, care citează agenţia de presă Belta.

„Rusia ne va furniza în viitorul apropiat - nu voi spune câţi bani - zeci de avioane, zeci de elicoptere, cele mai importante arme de apărare aeriană”, a spus Aleksandr Lukaşenko. „Poate chiar sisteme S-400 (rachete sol-aer). Avem foarte mare nevoie de ele, aşa cum am spus în trecut”, a precizat președintele bielorus.

Achizițiile militare pot fi interpretate ca o dovadă în plus a sprijinului solid al Moscovei pentru Lukaşenko, care s-a confruntat anul trecut cu o mari proteste în țară. Maniera violentă de reprimare a manifestaţiilor opoziţiei de regimul de la Minsk a fost criticată dur de Occident şi a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA, informează Agerpres.

Forţele armate ruse şi belaruse urmează să desfăşoare în această lună ample exerciţii militare comune. Anul trecut, militari ruși, bieloruși dar și sârbi au efectuat în Belarus astfel de manevre militare.

Aleksandr Lukașenko va pleca în Rusia pe 9 septembrie, unde se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri