Alerte cu bombă în patru aeroporturi din Franța

Data publicării:
Bordeaux Merignac international airport Gironde Aquitaine France
Aeroportul Internațional Bordeaux din Franța. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Trei aeroporturi franceze, precum şi aeroportul franco-elveţian Basel-Mulhouse au fost evacuate, marţi, în urma unor noi ameninţări cu bombă, informează AFP, citând surse aeroportuare, potrivit Agerpres. 

Platformele din Bordeaux, Metz şi Tours au trebuit să fie evacuate, dar aceste incidente s-au încheiat la începutul după-amiezii, potrivit surselor citate.

În schimb, aeroportul Basel-Mulhouse, situat pe teritoriul francez în apropiere de graniţa cu Elveţia, a trebuit să fie evacuat la mijlocul după-amiezii, a anunţat prefectura Haut-Rhin pe reţeaua de socializare „X” (ex -Twitter).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Geniştii sunt la faţa locului pentru a îndepărta orice îndoială”, a spus prefectura, fără a preciza când ar putea fi reluate zborurile.

La sfârşitul după-amiezii, în jur de zece zboruri către această infrastructură au fost anulate şi alte două au fost deviate. Opt plecări au fost anulate.

Aeroportul Basel-Mulhouse, care a făcut deja obiectul a două evacuări săptămâna trecută, este unul dintre cele mai mari aeroporturi franceze şi al treilea din Elveţia, după Zurich şi Geneva. În 2022, a înregistrat un trafic de 7 milioane de pasageri.

Săptămâna trecută, aproape 70 de alerte false de bombă au vizat aeroporturi franceze, trimise „aproape fiecare de la aceeaşi adresă de e-mail situată în Elveţia”, a declarat duminică ministrul francez al transporturilor, Clement Beaune, adăugând că, în total, „peste 60 de anchete vizând toate locurile au fost lansate”.

Franţa a ridicat la maxim nivelul de alertă al planului Vigipirate împotriva atentatelor de la asasinarea în 13 octombrie a profesorului Dominique Bernard în faţa liceului său din Arras (Pas-de-Calais) de către un tânăr cunoscut pentru radicalizare islamistă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri