Exclusiv Arhiepiscopul de Canterbury, interviu pentru Digi24. Justin Welby va ține slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a

Cristina Cileacu Data actualizării: Data publicării:
Queen Elizabeth II's coffin procession from Buckingham Palace to Westminster Hall, London, UK - 14 Sep 2022
Foto: Profimedia Images

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care va ține o predică și va rosti rugăciuni la slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a, spune, într-un interviu pentru Digi24 la Londra, că la coada de oameni care vin să-i aducă un ultim omagiu fostei suverane vin și membri ai Bisericii Angliei dar și din alte biserici și credințe să ofere sprijin și îndrumare celor de acolo.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Dumneavoastră veți ține slujba de înmormântare a Majestății Sale Regina. Ce așteptări aveți de la mulțime?

Justin Welby - Arhiepiscopul de Canterbury: „Evident, nu voi ține singur slujba. Treaba mea este să predic și să spun câteva rugăciuni. Cel care conduce Catedrala Westminster, decanul, care este chiar acolo, este cel care va conduce cea mai mare parte a slujbei. Ce așteptări am din partea mulțimii? Mă aștept, probabil, la o liniște profundă. Oamenii se vor gândi și vor simți în liniște, ca pentru ei, vor reflecta și se vor ruga”.

Cristina Cileacu, jurnalist Digi24: Sunteți aici, aproape de oamenii care stau la coadă să ajungă la Regină, și printre oameni sunt și membri ai bisericilor. De ce e nevoie de așa ceva?

Justin Welby - Arhiepiscopul de Canterbury: „Am organizat echipele încă de luni dimineață și avem oameni din Biserica Angliei, din alte biserici, din alte credințe, inclusiv oameni fără nicio credință care să aibă grijă și să ofere sprijin și îndrumare pastorală oamenilor care stau la coadă.

Așa cum știm, atunci când mergem la o înmormântare sau la un eveniment important, emoțiile ne surprind. Și mulți dintre oamenii de aici au avut nevoie de o simplă încurajare și de o rugăciune, în unele cazuri. De aceea a fost necesar să existe pur și simplu oameni care să fie acolo pentru ei”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri