Armata SUA finanțează antrenarea soldaților ucraineni: „E o misiune esențială. Nu le putem întoarce spatele”

Data publicării:
Ukrainian soldiers take part in a military exercise at a military training camp in Yorkshire during a visit by defence ministers from the Joint Expeditionary Force (JEF) nations to see soldiers from the Armed Forces of Ukraine in the UK-led basic training
Soldați ucraineni participă la un exercițiu militar într-o tabără de pregătire militară din Yorkshire. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia.

Armata americană a fost nevoită să finanțeze antrenamentul trupelor ucrainene, deoarece Congresul nu a reușit până acum să aprobe un ajutor suplimentar pentru Ucraina, a relatat marți VoA, potrivit Kyiv Independent

Legislația care alocă fonduri suplimentare pentru Ucraina este blocată în Congres de luni de zile, ceea ce pune și mai multă presiune asupra capacităților de apărare ale Ucrainei.

Oficiali militari americani au declarat pentru VoA că, dacă nu se schimbă nimic, armata americană din Europa și Africa ar putea rămâne fără resurse „pentru orice”, inclusiv pentru sprijinul acordat Ucrainei și pentru antrenamentele și operațiunile cu partenerii NATO, până în vară.

„Este o misiune esențială. Nu le putem întoarce spatele”, a declarat pentru VoA purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

„Armata noastră, serviciile noastre vor trebui să înceapă să discute și să ia decizii care pot avea impact asupra întregii forțe”.

Ucraina se află într-o poziție din ce în ce mai delicată în războiul cu Rusia, în condițiile în care reducerile sprijinului american amenință să provoace penurii critice de muniție încă din primăvară.

Lipsa obuzelor de artilerie a contribuit la pierderea orașului Avdiivka, un oraș cheie din linia întâi din regiunea Donețk, la începutul lunii februarie.

Senatul SUA a adoptat deja o lege de 95 de miliarde de dolari pentru ajutor extern care alocă 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, dar președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, nu a supus-o încă la vot în camera inferioară a Congresului, în ciuda presiunii din partea Senatului și a Casei Albe.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri