Atac într-o mină de aur din Peru. Cel puțin nouă oameni au murit și alți 23 au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
mina din peru
Cel puţin nouă muncitori au murit şi alţi 23 au fost răniţi într-un atac asupra unei mine de aur din nordul Peru. FOTO: Shutterstock

Cel puţin nouă muncitori au murit şi alţi 23 au fost răniţi într-un atac asupra unei mine de aur din nordul Peru, care a dus la arestarea a şapte atacatori, a anunţat sâmbătă seara Ministerul de Interne, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Un grup de delincvenţi înarmaţi a pătruns în instalaţiile companiei miniere Poderosa, în provincia Pataz”, au precizat autorităţile.

Printre morţi se numără şapte gardieni, care au încercat să respingă asaltul şi doi muncitori din mină, ucişi când atacatorii au aruncat explozibili în galeria minei, a precizat poliţia.

În timpul atacului, care a durat aproximativ zece ore, atacatorii au luat ostatici patru muncitori, pe care i-au eliberat ulterior, în timp ce fugeau.

Poliţia a reuşit să aresteze şapte atacatori, dar mai multe persoane au reuşit să fugă.

Prefectul regiunii La Libertad, unde se află provincia Pataz, Carolina Velasco, a declarat că atacatorii au avut legături cu minele de aur ilegale.

Autorităţile fac cercetări pentru a stabili motivele acestui atac, în timpul căruia nu a fost comis niciun jaf, potrivit presei. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri