Galerie Foto Bărbați acoperiți cu piei de leopard la parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor

Data publicării:
Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor
Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor FOTO: Profimedia Images

Supuși îndurerați echipați în costume tradiționale au defilat pe străzile din Johannesburg în onoarea reginei Zulu din Africa de Sud, în ajunul înmormântării ei.

Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, de 65 de ani, a devenit luna trecută lider interimar al celui mai mare grup etnic al țării, după moartea soțului ei, regele Goodwill Zwelithini. Cauza morții reginei nu a fost încă anunțată de familia regală. Familia a respins zvonurile că ar fi fost otrăvită.

Moartea reginei Mantfombi a declanșat o dispută încrâncenată în familie pentru putere și succesiunea la tron. După înmormântare se așteaptă o decizie cu privire la persoana care va conduce de-acum înainte poporul Zulu, care numără 11 milioane de oameni.

Regina va fi înmormântată într-o ceremonie privată, la Palatul Regal KwaKhangelamankengane, într-un oraș aflat la aproximativ 480 km de Johannesburg.

Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor FOTO: Profimedia Images
Parada poporului Zulu, cu o zi înainte de înmormântarea reginei lor FOTO: Profimedia Images

Au fost mobilizate forțe sporite de poliție în apropierea palatului, unde vaci au fost sacrificate pentru a hrăni persoanele adunate pentru a aduce un ultim omagiu. Între timp, bărbați zulu cu sulițe și tinere în costume tradiționale s-au adunat în fața morgii din Johannesburg. Voiau să însoțească rămășițele reginei Mantfombi și să participe la pregătirea înmormântării.

Acoperiți cu piei de leopard, bărbații Zulu au cântat și au dansat în drum spre morgă.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a decretat funeralii de stat pentru regina Mantfombi.

Ea a fost numită regentă de către regretatul ei soț, regele Zwelithini, care a murit din cauza complicațiilor produse de diabet, la vârsta de 72 de ani, pe data de 12 martie. Cel mai longeviv monarh Zulu, regele Zwelithini a avut șase soții și cel puțin 26 de copii. Dar a ales-o pe regina Mantfombi ca succesoare pentru că era singura cu sânge regal.

Însă unii membri ai familiei regale au pus la îndoială autenticitatea voinței regelui.

Deși rolul monarhului Zulu este mai degrabă unul ceremonial, neavând putere politică, monarhia rămâne, totuși, extrem de influentă și primește anual un buget de la statul sud-african de 5 milioane de dolari.

Cine a fost regina Mantfombi

Fosta regină Mantfombi a poporulu Zulu, în 2013
Regina Mantfombi, în 2013. Foto: Profimedia Images

Regina MaDlamini Zulu deținea statutul cel mai înalt dintre soțiile regelui defunct, pentru că era singura cu sânge regal. Era sora regelui Eswatini, Mswati III - singurul monarh cu puteri depline din Africa.

Regina MaDlamini Zulu a avut opt ​​copii, dintre care cinci fii cu regretatul rege zulu.

Fiul lor cel mare, prințul Misuzulu, în vârstă de 47 de ani, este favoritul pentru succesiunea la tron.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri