Beijingul anunță că trupele chineze „vor călători” în Rusia pentru a participa la un exercițiu militar

Data actualizării: Data publicării:
militari chinezi aleargă
Militari chinezi în cadrul unor manevre militare. Foto: Profimedia Images

Trupele chineze „vor călători” în Rusia pentru a participa la un execițiu militar comun organizat de Moscova, alături de militari din alte state precum India, Belarus și Tadjikistan, a anunțat miercuri ministerul chinez al Apărării, informează Reuters.

Participarea armatei chineze la aceste manevre militare „nu are nicio legătură cu actuala situație internațională și regională”, a precizat ministerul chinez al Apărării, într-un comunicat de presă.

Exercițiul este parte a unui acord de cooperare bilaterală dintre cele două țări și alte manevre militare comune ruso-chineze au mai avut loc în ultimii ani, susține Beijingul.

Astfel de manevere comune au rolul de a a „întări cooperarea prietenească cu armatele țărilor participante, creșterea nivelului de colaborare strategică între participanți și întărirea capacității de a răspunde la diverse amenințări de securitate”, a mai precizat ministerul chinez al Apărării în comunicat.

Anul trecut, peste 10.000 de militari ruşi şi chinezi au participat la un exerciţiu militar comun Rusia-China desfășurat în regiunea chineză Ningxia Hui. Cu acest prilej, militarii ruşi au folosit în premieră armament de fabricaţie chinezească.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri