Belarus își pune teritoriul la dispoziţia rușilor pentru amplasarea de rachete, acuză Guvernul ucrainean

Data publicării:
racheta lansata de la sol
Ucraina acuză Belarus că îşi pune la dispoziţie teritoriul pentru amplasarea de rachete de către forţele ruse. Foto: Profimedia Images

Guvernul Ucrainei a denunţat, vineri, faptul că teritoriul Belarusului este folosit de către Rusia pentru a amplasa şi acumula sisteme de rachete, potrivit unor declaraţii făcute de ministrul adjunct al apărării de la Kiev, Hanna Maliar.

"Forţele ruse folosesc activ teritoriul Belarusului pentru a realiza acţiuni agresive împotriva Ucrainei, reamplasându-şi sistemele de rachete în regiunea Homel", a declarat oficialul, într-o intervenţie televizată, citată de agenţia de ştiri Ukrinform, relatează EFE.

"Forţele inamice nu renunţă la planurile lor de a captura total regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Maliar, referindu-se la cele două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a cărei independenţă a fost recunoscută de Moscova înaintea declanşării invaziei asupra Ucrainei.

Forţele ruse "invadează şi regiunea Harkov şi încearcă să-şi consolideze poziţiile aici şi să-şi regrupeze trupele. Acum am observat că sistemele de rachete sunt trimise în regiunea Homel, iar duşmanul încearcă să le stocheze acolo, aparent în contextul planurilor lor de a lansa atacuri cu rachete şi de a le folosi acolo ca pe un instrument de şantaj şi intimidare", a mai spus ea.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când Ucraina denunţă utilizarea teritoriului belarus de către Rusia în sprijinul invaziei sale. La 23 martie, Statul Major al forţelor armate ucrainene a acuzat că echipament militar rus şi belarus este mutat în Belarus de-a lungul frontierei cu Ucraina, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri