Biden, după întâlnirea cu președintele Ucrainei: Zelenski a promis că avioanele F-16 americane nu vor ataca teritoriul rusesc

Data publicării:
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski discută cu președintele SUA Joe Biden la summitul G7 din Japonia pe 21 mai 2023.
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu omologul său american Joe Biden la summitul G7 din Japonia. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat "asigurări categorice" omologului său american Joe Biden că avioanele de luptă F-16 care vor fi furnizate Kievului nu vor ataca teritoriul rusesc, le-a spus președintele american jurnaliștilor la summitul G7 din Japonia.

Joe Biden a dat vineri undă verde ca alte ţări să furnizeze Ucrainei aceste avioane de luptă de fabricaţie americană solicitate de multă vreme de Kiev, informează Agerpres.

În acelaşi timp, Biden le-a spus jurnaliştilor că avioanele F-16 vor putea fi folosite totuşi "oriunde trupele ruseşti se află în Ucraina".

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că este încrezător că ţara sa va primi avioanele F-16 necesare pentru a respinge invazia rusă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri