Boris Johnson nu crede că Putin va folosi arme nucleare: „Ar fi nebun să facă asta. Ar fi un dezastru total pentru țara lui”

Data publicării:
Boris Johnson a ținut ultimul discurs în calitate de prim-ministru, marți, înainte ca mandatul să fie preluat de Liz Truss. Foto: Profimedia Images
Fostul premier britanic Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Fostul premier britanic Boris Johnson nu crede că președintele rus Vladimir Putin va recurge la arme nucleare. El spune că acest lucru ar fi „un dezastru” pentru Rusia, care ar fi exclusă din rândul țărilor civilizate și ar pierde și sprijinul Chinei, potrivit Sky News.

„Cred că ar fi nebun să facă asta. Cred că ar însemna imediat excluderea Rusiei din clubul națiunilor civilizate. Ar fi un dezastru total pentru țara sa”, a spus Boris Johnson.

El a explicat că Moscova ar fi chiar mai izolată economic decât acum.

„Rusia ar fi pusă într-un fel de înghețare economică și cred că ar pierde acceptarea tacită de care s-a bucurat din partea unor țări. De asemenea, ar pierde sprijinul crucial chinezilor și, mai ales, în propria sa țară, cred că ar declanșa o reacție absolut isterică. Așa că nu cred că este o opțiune”, a adăugat fostul premier britanic.

Johnson crede „trebuie să existe un fel de răspuns” din partea Occidentului în ceea ce privește invazia Rusiei în Ucraina.

„Cred că acesta este un moment de importanță uriașă pentru lume, un moment crucial. Este un punct de cotitură. Și cred că pericolul este că vom încerca să facem compromisuri și să găsim un fel de înțelegere cu Putin, să încercăm să-i încurajăm pe ucraineni să facă comerț cu o parte din teritoriul lor, ceea ce nu va face decât să-l încurajeze pe Putin la noi agresiuni.

Beneficiul pentru continuarea fermă sprijinirii Ucrainei este imens, deoarece pentru prima dată în zeci de ani am arătat că credem cu adevărat în democrație și libertate și că suntem cu adevărat dispuși să le sprijinim. Așadar, o victorie ucraineană ar putea fi un punct de cotitură absolut pentru lume”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri