„Bula corona” - schema guvernului belgian pentru ameliorarea restricțiilor: Separarea fizică de cei dragi a devenit de nesuportat

Data actualizării: Data publicării:
Carantină din cauza pandemiei de coronavirus.
Carantină din cauza pandemiei de coronavirus. Foto: Getty Images

Belgia va experimenta cu o nouă schemă pentru ameliorarea restricțiilor și distanțării sociale, relatează The Guardian. Fiecare familie va putea invita patru persoane, din familia extinsă sau prieteni pentru a îi putea vizita pe perioada unei noi etape de carantină generalizată. Această „bulă corona”, formată din până la opt persoane ar putea ajuta la limitarea răspândirii COVID-19 și ameliora distanțarea socială.

De duminică, fiecare familie va putea invita până la patru persoane, fie din familia extinsă, fie prieteni. Nimeni altcineva din cercul de prieteni sau familie nu va putea lua contact cu aceștia. Conceptul, discutat, de asemenea, și în cercurile guvernamentale din Regatul Unit, reprezintă una dintre soluțiile pentru ameliorarea restricțiilor.

Sophie Wilmes, prim-ministra Belgiei, a anunțat săptămâna trecută că va permite astfel de bule sociale începând de duminică: „Separarea fizică de cei dragi a devenit de nesuportat în unele cazuri”. Vizitatorilor le este recomandat, însă, să nu se îmbrățișeze sau să se sărute pe obraji. Autoritățile spun că este imposibil ca aceste reguli de interior să fie puse în aplicare de poliție, așa că se bazează pe simțul civic al cetățenilor.

Belgienii trebuie să se gândească acum pe cine vor alege pentru această „bulă corona” – o altă familie întreagă de patru persoane, sau mai multe persoane separate. Mai ales familiile mari, care au unul sau ambii părinți divorțați și recăsătoriți se confruntă cu o alegere dificilă. Alții se întreabă dacă să aleagă între familie sau prietenii de joacă ai copiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri