Candidat la parlamentul scoțian, afirmații revoltătoare la adresa cerșetorilor români: „Sunt toți grași ca niște porci îndopați”

Data publicării:
afis candidat alegeri scoția
Candidat la parlamentul scoțian, afirmații revoltătoare la adresa cerșetorilor români FOTO: The Herald

Un fost boxer și actual candidat la alegerile pentru parlamentul Scoției a fost pus în situația de a-și cere scuze pentru insultarea românilor printr-un mesaj postat pe Twitter în urmă cu un an.

Alex Arthur, 42 de ani, fost campion mondial WBO la categoria super-pană în 2008, care candidează pe lista Partidului Alba, formațiune înființată recent de Alex Salmond, fostul șef al executivului scoțian, a scris pe Twitter: „Cerșetorilor români din Edinburgh nu le este foame!! Tocmai am trecut pe lângă ei cu mașina, sunt gata să se instaleze pe locurile de cerșit și TOȚI sunt grași ca niște porci mari, îndopați și suculenți!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După ce a fost confruntat de presă cu privire la aceste afirmații, într-o declarație susținută săptămâna aceasta, Alex Arthur și-a cerut scuze pentru cele scrise în mesaj, apoi și-a nuanțat afirmația spunând că a fost interpretat greșit și chiar are „prieteni români”: „Orice comentarii despre cerșetori care acum par inadecvate sunt interpretate greșit, dar aceasta este vina mea pentru formulare”, potrivit The Herald.

alex-arthur
Candidat la parlamentul scoțian, afirmații revoltătoare la adresa cerșetorilor români FOTO: The Herald
Alex Arthur
Alex Arthur, în dreapta, în timpul unui mci din 2009 FOTO: Getty Images

Numărul românilor din Scoția este estimat de Oficiul Național de Statistică la circa 10.000, la o populație de aproape 5,5 milioane.

Alex Arthur candidează în alegerile din 6 mai pe listele partidului condus de Alex Salmond, fostul șef al executivului scoțian, care a demisionat din Partidul Naționalist Scoțian (SNP), aflat la guvernare la Edinburgh fără întrerupere din 2007. Salmond este într-un conflict deschis cu lidera SNP și actuala șefă a executivului scoțian, Nicolae Sturgeon.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri