Foto Ce cadou a primit Biden de la Zelenski. „Nemeritat, dar foarte apreciat”

Data actualizării: Data publicării:
President Biden and President Zelensky Walk down the Colonnade at the White House
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă. Foto: Profimedia Images

În timpul vizitei sale la Casa Albă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a oferit lui Joe Biden o cruce militară pe care un luptător ucrainean din Bahmut, care luptă pe sistemul american HIMARS, a vrut să i-o dăruiască.

Zelenski a mulțumit lui Biden și Congresului SUA pentru sprijinul acordat Ucrainei și și-a exprimat aprecierea pentru poporul american.

„Vă mulțumim mult pentru susținere. Vă mulțumesc foarte mult, domnule președinte. Desigur, mulțumesc sprijinului bipartizan, mulțumesc Congresului și mulțumiri din partea oamenilor noștri obișnuiți oamenilor dumneavoastră obișnuiți, americanii. Apreciez foarte mult”, a afirmat Zelenski.

Președintele ucrainean i-a înmânat apoi lui Biden premiul de erou, despre care a spus că a fost transmis de la un căpitan din luptele militare ucrainene din regiunea Donbas.

„Aș vrea să vă ofer ceva, un căpitan m-a rugat să vă transmit câteva cuvinte. Este căpitan pe o baterie HIMARS, este foarte curajos. Vă trimite o cruce pentru merite militare. Este de la acel căpitan, este și un mesaj pe care nu l-am citit, are și traducere. A spus că mulți dintre frații lui au fost salvați de ajutorul dvs.”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski îi oferă o cruce militară lui Joe Biden. Crucea militară, împreună cu o scrisoare de mulțumire, i-au fost oferile liderului american de un soldat ucrainean din Bahmut
Volodimir Zelenski îi oferă o cruce militară lui Joe Biden. Crucea militară, împreună cu o scrisoare de mulțumire, i-au fost oferile liderului american de un soldat ucrainean din Bahmut. Foto: Profimedia Images

Biden i-a mulțumit lui Zelensky și a spus că îi va trimite căpitanului ucrainean o monedă de comandă a SUA în schimb.

„Nemeritat, dar foarte apreciat, mulțumesc”, a spus Biden. „Ei bine, avem o tradiție aici. Fiul meu, care a luptat în Irak, a avut ceea ce ei numesc o monedă de comandă. Ați văzut acele monede pe care le primim pe câmpul de luptă? Mă voi asigura că el (căpitanul) primește una dintre acestea. Mulțumesc".

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri