China caută "pacientul zero". Primul bolnav s-ar fi infectat cu mult înainte să izbucnească epidemia

Data publicării:
Barbat din China cu mască
Foto: Profimedia

Prima persoană infectată cu noul tip de coronavirus s-ar fi infectat pe 17 noiembrie, potrivit datelor Guvernului de la Beijing, citate de South China Morning Post. Cu toate acestea, nu e suficient de clar dacă această persoană poate fi considerată „pacientul zero”, informează Mediafax.

Potrivit datelor guvernamentale, este vorba despre o persoană în vârstă de 55 de ani din provincia Hubei, unde au fost raportate primele cazuri de Covid-19.

Autorităţile chineze au identificat până acum cel puţin 266 de persoane infectate anul trecut. Potrivit unor surse medicale, medicii chinezi şi-ar fi dat seama că se confruntă cu o boală nouă abia la finalul lunii decembrie.


CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CORONAVIRUS

CARE SUNT SIMPTOMELE: Diferența între gripă, răceală şi coronavirus

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA: Informații oficiale

CONDUITA SOCIALĂ RESPONSABILĂ: Cele 15 recomandări ale autorităților

DECIZIILE AUTORITĂȚILOR: Restricții în România din cauza COVID-19

MIJLOACE DE PROTECȚIE: Cum ne spălăm corect pe mâini

ÎN CE STADIU ESTE DEZVOLTAREA UNUI VACCIN: Progresul înregistrat


Pe 27 decembrie, Zhang Jixian, un medic din Hubei, a anunţat autorităţile sanitare că boala este provocată de noul tip de coronavirus. Până la acea dată, peste 180 de persoane fuseseră deja infectate, însă nu toate erau în evidenţa medicilor.

Oamenii de ştiinţă încearcă acum să identifice aşa-numitul „pacient zero”. Identificarea acestuia i-ar putea ajuta la descoperirea sursei coronavirusului, despre care se crede în prezent că ar fi fost transmis la om de la un animal sălbatic.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri