China îl felicită pe Joe Biden pentru victorie: Respectăm alegerea poporului american

Data actualizării: Data publicării:
presedintele chinei xi jinping il saluta pe joe biden
Președintele Chinei, Xi Jinping și Vice-președintele SUA Joe Biden (februarie 2012) Foto: Profimedia Images

China l-a felicitat vineri pe președintele ales al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa împotriva lui Donald Trump, la mai bine de o săptămână de la votul prezidențial. „Respectăm alegerea poporului american”, au transmis oficialii de la Beijing, potrivit Associated Press.

„Respectăm alegerea poporului american. Îi felicităm pe Joe Biden şi pe Kamala Harris” a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin, într-un briefing de presă

Trump a refuzat până acum să accepte înfrângerea, dar numeroși lideri mondiali, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, l-au felicitat deja pe Biden pentru victorie.

Printre statele care nu i-au transmis încă felicitări lui Biden se numără Rusia, Mexic și Brazilia, care așteaptă ca voturile să fie confirmate de Colegiul Electoral luna viitoare.

„Credem că este corect să așteptăm să se anunțe rezultatele oficiale ale alegerilor”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Joe Biden a câștigat alegerile din Arizona, unul dintre statele care încă nu a încheiat numărarea voturilor de la alegerile din 3 noiembrie, prognozează CNN și institutul Edison Research, pe baza ultimelor rezultate anunțate.

Aceasta ar însemna că fostul vicepreședinte mai obține 11 voturi electorale, distanțându-se și mai mult de actualul președinte Donald Trump. El ajunge la un scor de 290 de voturi electorale, în condițiile în care pentru a câștiga scrutinul erau necesare 270 de voturi.

Citește și Lovitură pentru Trump. Nu există nicio dovadă că s-ar fi pierdut sau modificat voturi, spun mai multe autorități implicate în alegeri

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri