China și-a încheiat cele două zile de „pedepsire” a Taiwanului. Ce spun autoritățile de la Taipei despre arsenalul militar chinez

Data actualizării: Data publicării:
china taiwan
China a lansat exercițiile „Joint Sword – 2024A” la trei zile după ce Lai Ching-te a devenit președinteleTaiwanului. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

China a încheiat cele două zile de „pedepsire” din jurul Taiwanului, în care a simulat atacuri cu bombardiere și și-a turat navele pe mare. Ministerul Apărării din Taiwan a detaliat sâmbătă cu ce arsenal militar au defilat chinezii.

Canalul militar al televiziunii de stat chineze a anunțat vineri seara că exercițiile militare s-au încheiat. Cotidianul oficial al Armatei Populare de Eliberare titra că acestea au durat două zile, de joi până vineri, așa cum s-a anunțat anterior, notează Reuters.

China, care susține că Taiwanul este guvernat democratic ca teritoriu propriu, a lansat exercițiile „Joint Sword – 2024A” la trei zile după ce Lai Ching-te a devenit președintele Taiwanului, un om despre care Beijingul spune că este „separatist”.

Beijingul a spus că exercițiile au fost o „pedeapsă” pentru discursul de inaugurare al lui Lai de luni, în care el a spus că cele două părți ale strâmtorii Taiwan „nu sunt subordonate una celeilalte”, ceea ce China a văzut ca o declarație că cele două ar fi țări separate, chestiune neacceptată la Beijing.

Lai a cerut în mod repetat discuții cu China, dar a fost respins. El spune că numai oamenii din Taiwan își pot decide viitorul și respinge pretențiile de suveranitate ale Beijingului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Guvernul din Taiwan a condamnat exercițiile și a spus că nu va fi intimidat de presiunile Chinei.

Vineri, 46 de avioane militare chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, care anterior a servit ca o barieră neoficială între cele două părți, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării din Taiwan, care a mai informat că a detectat un total de 62 de avioane chineze și 27 de nave marine.

Cotidianul Armatei Populare de Eliberare, care este „vocea armatei”, a spus că Lai este hotărât să acționeze ca un „pion” pentru forțele externe pentru a reduce dezvoltarea Chinei.

„Dacă forțele separatiste de independență din Taiwan insistă să meargă pe drumul lor sau chiar să-și asume riscuri, PLA se va supune ordinelor și va lua măsuri decisive pentru a distruge cu hotărâre toate comploturile separatiste”, se arată în comunicat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi reguli în școlile din România. Schimbarea devine obligatorie pentru elevi
Digi FM
O femeie a petrecut 43 de ani după gratii pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce a decis acum un judecător...
Pro FM
Shakira, adevărul despre viața ei sentimentală, după despărțirea de Pique: „Nu ar trebui să-mi placă bărbații...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...