Cinci gări din Ucraina bombardate. Cel puțin 5 persoane au fost ucise iar 18 sunt rănite

Data actualizării: Data publicării:
linii ferate si gara in flacari
Imagine din zona gării din Liov, atacată pe 18 aprilie. Foto: Alexandr Kamișin, Twitter

ACTUALIZARE 19:30 Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite luni în lovituri ruse asupra unor instalaţii feroviare în regiunea Viniţa din zona vest-centrală a Ucrainei, a anunţat Parchetul local, informează AFP şi Reuters.

„Din cauza unor bombardamente ale inamicului, cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite", a informat Parchetul local într-un comunicat, precizând că tirurile de rachete care au avut loc dimineaţa au vizat „infrastructuri de transport" lângă micile oraşe Jmerînka şi Kozeatîn.

Viniţa este un important nod feroviar, atât în interiorul Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea. Majoritatea trenurilor internaţionale care traversează ţara trec prin această regiune, conform Agerpres.

---știre inițială---

Cinci gări din centrul și vestul Ucrainei au fost atacate și incendiate luni, provocând un număr necunoscut de victime, a anunțat televiziunea ucraineană, citând compania națională de căi ferate, potrivit Reuters.

Alexandr Kamișin, șeful companiei naționale de căi ferate, a declarat că atacurile au avut loc în interval de o oră.

Mai mult de 16 trenuri vor avea întârzieri din cauza atacurilor, a mai precizat Kamișin, spunând că va reveni cu detalii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri