Cine e singurul supraviețuitor din primul vagon al trenului lovit de un marfar, în Grecia

Data publicării:
Death toll in northern Greece train accident climbs to 46
Cele două trenuri s-au lovit frontal după ce au circulat pe acelaşi tronson de cale ferată mai mulţi kilometri. Sursa foto Profimedia Images

Un student în vârstă de 20 de ani este singurul supraviețuitor din primul vagon al trenului lovit de marfar, marți, în Grecia. Tânărul este internat în spital în stare critică.

57 de oameni și-au pierdut viața în urma accidentului feroviar petrecut marți noaptea în Grecia. Mulți dintre aceștia se aflau în primul vagon al trenului de pasageri care a intrat în coliziune cu trenul de marfă.

Un singur pasager din acel vagon a supravițuit. Este vorba despre un băiat în vârstă de 20 de ani, student. El este internat în stare gravă, iar medicii se luptă să îl țină în viață, potrivit publicației Kathimerini. Tânărul a sufeit deja două intervenții chirurgicale.

„Starea lui este încă critică. Avem și câțiva răniți care au fost operați. Au fost 20 de internari in spitalul nostru, 15 au rămas si sunt în stare bună, 5 au fost externaţi. Unii au fost operați, iar alții vor fi operați, starea lor nefiind îngrijorătoare”, a spus un reprezentant al Spitalului General Larissa.

Acesta a povestit și despre primele ore de după tragedia de pe calea ferată și cum medicii s-au mobilizat pentru a îngriji cât mai mulți răniți. La locul accidentului se aflau nu mai puţin de 40 de ambulanțe. „Am trăit așa ceva acum 20 de ani, când am avut accidentul rutier din Tempe cu copiii. Aceleași proceduri, nefericire!'”.

Principalul suspect al accidentului de tren de pe ruta Atena - Salonic a fost pus oficial sub acuzare. Șeful de gară din Larissa își acceptă vina, dar a afirmat că nu este singurul responsabil pentru tragedie. Presa elenă vorbește de un lanț de erori, corupție și neglijență.

Joi, trenurile din Grecia și metroul din Atena nu au circulat, după ce angajații feroviari, furioși pe întreaga situație, au intrat în grevă.

Între timp, au apărut imagini cu momentul impactului dintre cele două trenuri, dar și înregistrările ultimei conversații între mecanicul de la intercity și șeful gării din Larissa, care l-a trimis pe linia greșită.

Peste 2.000 de persoane au protestat pentru a doua zi consecutiv la Atena şi Salonic.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri