Cine este noul șef al armatei lui Putin în Ucraina. A luptat în Siria și Cecenia

Data actualizării: Data publicării:
Surovikin la masa cu generalii rusi
Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990,

Putin a numit un nou general care să conducă ofensiva în Ucraina după ce Moscova a suferit o serie de eşecuri militare care au declanşat critici la adresa conducerii armatei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că generalul Serghei Surovikin a fost numit „comandant al Grupării Comune de Forțe în zonele operațiunii militare speciale”, folosind termenul Kremlinului pentru ofensivă.

Decizia a fost anunțată după ce forțele Moscovei au fost respinse de Kiev în ultimele săptămâni în zonele pe care Kremlinul le declarase rusești „pentru totdeauna”.

Surovikin, în vârstă de 55 de ani, este un veteran al războiului civil din Tadjikistan din anii 1990, al celui de-al doilea război cecen din anii 2000 şi al intervenţiei ruseşti în Siria, lansată în 2015. El a fost până acum şeful grupării de forţe „Sud” din Ucraina, potrivit unui raport din iulie al ministerului rus.

Numele predecesorului său nu a fost niciodată dezvăluit în mod oficial, dar, potrivit presei ruse, este vorba despre generalul Alexandr Dvornikov, de asemenea veteran al celui de-al doilea război cecen şi comandant al forţelor ruseşti în Siria între 2015 şi 2016.

Numele predecesorului său nu a fost niciodată dezvăluit oficial, dar unele mass-media ruse au spus că este generalul Alexander Dvornikov - de asemenea general al celui de-al doilea război cecen și comandant rus în Siria.

Este un fapt rar că o astfel de decizie este făcută publică de Rusia și vine după o serie de înfrângeri zdrobitoare suferite de armata rusă în Ucraina.

Forțele ruse au fost alungate dintr-o mare parte din regiunea de nord-est a Harkovului la începutul lunii septembrie de o contraofensivă ucraineană care a permis Kievului să recupereze mii de kilometri pătrați de teritoriu.

Trupele ruse au pierdut, de asemenea, teritoriu în regiunea Herson, precum și nodul de transport Liman din estul Ucrainei.

Eșecurile au dus la critici tot mai mari la adresa conducerii militare, inclusiv din partea elitei de la Moscova.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut concedierea unui general de vârf săptămâna trecută, în timp ce un înalt parlamentar, Andrei Kartapolov, i-a îndemnat pe oficialii militari să nu mai „mintă” cu privire la situația de pe câmpul de luptă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri