Elizabeth Warren s-a retras din cursa pentru prezidenţiale. Bernie Sanders şi Joe Biden rămân singurii competitori pentru nominalizare

Data actualizării: Data publicării:
elizabeth warren
Elizabeth Warren Foto: Guliver/Getty Images

Senatoarea de Massachussetts, Elizabeth Warren a anunțat ieşirea din cursa pentru nominalizarea democraţilor în alegerile prezidenţiale din noiembrie, conform unor surse ale CNN. După ieşirea sa, Bernie Sanders va rămâne singurul candidat progresist, iar cursa va deveni un meci între el şi Joe Biden.

ACTUALIZARE 20:45 - Elizabeth Warren a anunţat, joi după-amiază, retragerea din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, precizând că nu a stabilit încă pe cine va susţine în continuare.

„Am anunţat că îmi suspend campania prezidenţială”, a declarat Elizabeth Warren în cursul unei conferinţe de presă organizate în Cambridge, Massachusetts.

„Am un sentiment de recunoştinţă pentru fiecare persoană implicată în această luptă, pentru fiecare persoană care a încercat o nouă idee, pentru fiecare persoană care şi-a schimbat puţin noţiunea despre cum ar trebui să fie preşedintele SUA. Garantez că voi rămâne în luptă alături de oamenii care au muncit în întreaga ţară şi care au fost marginalizaţi de fiecare dată”, a precizat Elizabeth Warren, citată de CNN.

Întrebată pe cine va susţine în continuare dintre Joseph Biden şi Bernie Sanders, Elizabeth Warren a răspuns: „Mai am nevoie de puţin spaţiu de gândire, trebuie să mă mai gândesc ceva timp”.


Senatoarea progesistă a avut rezultate dezamăgitoare de la începutul sezonului electoral. Ea nu a reuşit să obţină decât scoruri modeste în primele competiţii, din Iowa, New Hampshire şi Nevada. Lovitura de graţie a venit, însă, la Super Tuesday, când Warren nu a reuşit să câştige niciun stat, a obţinut foarte puţin delegaţi şi a pierdut chiar statul său de origine, Massachussetts, în faţa fostului vicepreşedinte Joe Biden.

Odată cu ieşirea sa din scenă, cursa pentru nominalizarea democrată rămâne între Senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden. Campania lui Sanders va beneficia cel mai mult de pe urma ieşirii din scenă a lui Warren, ea fiind acuzată de nenumărate ori, mai ales după coalizarea moderaţilor în jurul lui Biden, că divizează votul progresiştilor cu o campanie neviabilă şi că ar trebui să îşi ofere sprijinul pentru campania lui Sanders.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri