Comisia Electorală rusă a respins candidatura la prezidențiale a jurnalistei Ekaterinei Dunţova. „Sunteţi tânără, aveți viața înainte”

Data publicării:
Ecaterina Dunțova
Ecaterina Dunțova și-a făcut publice pozițiile împotriva războiului din Ucraina și pentru eliberarea prizonierilor politici ai Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Comisia electorală rusă a respins sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale a jurnalistei Ekaterina Dunţova, care militează pentru democraţie şi pentru încetarea invaziei ruse în Ucraina, lansată în urmă cu aproape doi ani, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Comisia electorală a invocat ''erori în documentele'' prezentate pentru înregistrarea candidaturii Ekaterinei Dunţova, a indicat televiziunea rusă.

Preşedinta Comisiei, Ella Pamfilova, a declarat că instituţia a respins cu unanimitate candidatura Ekaterinei Dunţova. ''Sunteţi o femeie tânără, aveţi toată viaţa înainte'', a spus Pamfilova, adresându-se candidatei.

În faţa jurnaliştilor, Dunţova a deplâns o decizie ''tristă'' cu privire la ''o iniţiativă populară''. Ea şi-a anunţat intenţia de a face apel la Curtea Supremă rusă.

Ekaterina Dunţova le-a cerut liderilor partidului liberal Iabloko să îi susţină candidatura. ''Nu putem rămâne cu braţele încrucişate! Este ultima ocazie legală pentru cetăţeni de a-şi exprima dezacordul faţă de politica dusă de autorităţile actuale'', a scris ea pe Telegram.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri