Comisia Europeană insistă ca statele UE să limiteze călătoriile din țările afectate de noile tulpini Covid

Data publicării:
pasaport tinut in mana in aeroport
Comisia Europeană insistă ca statele UE să limiteze călătoriile dinspre regiunile cu variante ale coronavirusului. Foto: Profimedia Images

Comisia Europeană a amintit că încă din luna ianuarie recomandă statelor membre UE să limiteze numai la ''călătoriile esenţiale'' fluxul de persoane care vin din Brazilia sau din alte regiuni ale lumii afectate de noi variante ale coronavirusului, cum ar fi cea sud-africană, și cere măsuri mult mai severe de prevenire a răspândirii virusului. 

Aceste persoane "trebuie să fie supuse unor măsuri mult mai severe ca înainte atunci când vin din regiuni unde sunt variante" ale coronavirusului, şi anume carantină obligatorie, a declarat marţi purtătorul de cuvânt comunitar Adalbert Jahnz, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Acesta a răspuns astfel întrebărilor presei referitoare la pericolul pe care noile variante ale coronavirusului îl pot reprezenta pentru UE, cum este de exemplu varianta braziliană, ce pare să genereze un număr tot mai mare de cazuri de COVID-19 pe continentul american şi au fost de asemenea descoperite cazuri în Europa.

Consiliul UE, ce reuneşte statele membre, a adoptat în februarie o ''recomandare'' pentru aplicarea unei scheme de restricţii în cazul persoanelor sosite din state terţe, în funcţie de situaţia epidemiologică a acestora. Printre alte măsuri, au fost recomandate restricţii pentru sosirile din zone care au înregistrat o rată mai mare de 25 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Citește și: Comisia Europeană preconizează intrarea în vigoare a certificatului de vaccinare la sfârşitul lunii iunie

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri