Coreea de Nord amenință: Un conflict nuclear e mai aproape de realitate. „Nu există garanții că nu se va întâmpla un incident șocant”

Data actualizării: Data publicării:
Coreea de Nord a publicat fotografii despre care spune că au fost făcute în timpul testării celei mai puternice rachete din ultimii 5 ani.
Test balistic în Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Coreea de Nord a denunţat luni ceea ce a numit o acţiune a Statelor Unite de a aduce un submarin cu rachete nucleare în apele din apropierea Peninsulei Coreene, apreciind că aceasta creează o situaţie care aduce un conflict nuclear mai aproape de realitate.

Phenianul a susţinut că avioane de recunoaştere americane au încălcat recent spaţiul aerian nord-coreean, în apropiere de coasta de est, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale citat într-un comunicat difuzat de agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Nu există nicio garanţie că un incident şocant, în care un avion de recunoaştere strategică al forţelor aeriene americane este doborât deasupra Mării de Est, nu se va întâmpla”, a spus purtătorul de cuvânt.

Acţiunile Statelor Unite de a introduce focoase nucleare strategice în Peninsula Coreeană este un şantaj nuclear flagrant împotriva Coreei de Nord şi a ţărilor din regiune şi reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii, a susținut ACTC.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri