Crimă între muncitorii români care lucrează la abatoarele Tonnies din Germania

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta care iese de la abatorul tonnies
Un muncitor român și-ar fi înjunghiat mortal colegul de muncă, tot român, la abatorul Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania Foto: Profimedia

Un român care lucra la abatorul companiei Toennies din Guetersloh a fost înjunghiat mortal de colegul său de muncă, tot român, după ce între cei doi ar fi izbucnit un conflict, relatează presa germană

Incidentul s-a petrecut vineri dimineața, când românul înjunghiat a fost găsit rănit în stare gravă în una dintre secțiile abatorului. A fost dus la spital, dar nu a mai putut fi salvat. Victima are 34 de ani, iar atacatorul, care a fost arestat, are 35 de ani. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre o crimă cu premeditare.

„Acest act oribil trebuie anchetat. Poliția și procurorul au deplinul nostru sprijin”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. 

„Suntem întristați și șocați de această crimă. Compasiunea și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia, prietenii și colegii victimei, pe care îi asigurăm de tot sprijinul necesar”, a declarat un reprezentant al sindicatului.

Abatoarele Tönnies din Rheda-Wiedenbrueck, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost în centrul unui scandal anul trecut, după ce în jur de 1000 de muncitori, majoritatea români, s-au infectat cu noul coronavirus, ocazie cu care au ieșit la iveală condițiile grele de muncă ale muncitorilor străini în abatoare, ceea ce în final a dus la schimbarea legislației germane: firmele intermediare au fost eliminate din lanțul angajărilor.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri