Crimele misterioase din Idaho: Una dintre supraviețuitoare a dat nas în nas cu ucigașul „mascat” în noaptea atacului

Data publicării:
Bryan Kohberger, ucigașul din Idaho
Ucigașul din Idaho, Bryan Kohberger, este doctorand în justiție penală și absolvent de criminologie. Foto: Profimedia Images

O colegă de apartament a celor patru studenți uciși în aceeași casă în noaptea de 13 noiembrie a spus că a fost trezită din somn de plânsete și a rămas pe loc „împietrită” din cauza șocului în momentul în care un bărbat mascat îmbrăcat în negru a trecut pe lângă ea, scrie Sky News.

Femeia al cărei nume nu a fost publicat a spus că în jurul orei 4 dimineața a auzit plânsetul unei persoane din casa în care locuia împreună cu mai mulți studenți de la Universitatea din Idaho.

În momentul în care a deschis ușa camerei sale a văzut un bărbat care a trecut pe lângă îndreptându-se spre ieșirea din spate, potrivit documentelor prezentate în instanță.

După ce l-a văzut pe bărbatul mascat, femeia s-a întors în camera ei, închizând ușa. Aceasta nu a fost vătămată în timpul atacului și a descris persoana misterioasă drept un bărbat de aproximativ 1,80 metri înălțime, „nu foarte musculos, dar atletic și cu sprâncene stufoase”.

victime-Idaho
Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle și Ethan Chapin au fost uciși prin înjunghiere în timp ce dormeau. Colaj foto: Profimedia Images

După ce s-a trezit din somn, femeia a spus că a auzit-o pe una dintre colegele ei de apartament spunând „este cineva aici”. Mai târziu, o voce masculină a spus: „este în ordine, te voi ajuta”.

Documentele arată și că ADN-ul lui Bryan Kohberger, bărbatul arestat pentru înjunghierea mortală a lui Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle și Ethan Chapin în noaptea de 13 noiembrie, a fost descoperit pe nasturele unei teci de cuțit găsit la locul crimei.

Criminalul a vizitat de mai multe ori casa victimelor sale, noaptea sau la primele ore ale dimineții

Kohberger a vizitat zona din apropierea casei unde locuiau victimele de mai multe ori înainte de atac, potrivit ofițerului de poliție Brett Payne, care a precizat că toate vizitele au fost făcute seara târziu sau la primele ore ale dimineții.

Mașina suspectului a fost surprinsă de camerele de luat vederi trecând de trei ori prin fața casei în noaptea crimelor. La doar 15 minute după ce bărbatul și-a parcat mașina în apropiere, acesta a plecat „în mare viteză”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Kohberger, doctorand în justiție penală și absolvent de criminologie în vârstă de 28 de ani, și tatăl său au fost opriți de poliție de două ori înainte ca suspectul să fie arestat în casa părintească din Pennsylvania pentru crimele comise în orașul Moscow, Idaho.

Autoritățile nu au oferit până acum niciun detaliu despre motivul pentru care Kohberger ar fi putut să comită crimele sau care să explice de ce cei doi supraviețuitori care locuiau în aceeași casă cu victimele au sunat la 911 abia la miezul zilei următoare, scrie The New York Times.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri