Cuba retrage acreditările a 5 jurnaliști spanioli, înaintea protestelor anunțate de opoziție

Data publicării:
junalsti cu microfon si mobil vorbsc cu sursa
Autoritățile cubaneze au retras acreditările de presă pentru cinci jurnalişti ai agenţiei spaniole de presă EFE, înaintea unui protest al opoziţiei. Foto: Profimedia

Autoritățile cubaneze au retras acreditările de presă pentru cinci jurnalişti ai agenţiei spaniole de presă EFE, înaintea unui protest al opoziţiei, planificat luni, dar interzis de guvern, relatează Reuters.

Autoritățile i-au chemat pe cei trei redactori, un fotograf și un cameraman pentru a-i informa cu privire la decizie, a anunțat EFE într-un comunicat. Agenția a adăugat că încă nu este clar dacă măsura este temporară sau permanentă.

Ministerul spaniol de Externe îl va suna luni pe actualul șef al Ambasadei Cubei la Madrid pentru a-i cere explicațiu cu privire la retragerea acreditărilor, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului. Cuba nu are în prezent ambasador la Madrid.

„Ambasada Spaniei la Havana discută cu autoritățile cubaneze pentru ca acestea să returneze acreditările jurnaliștilor EFE, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al EFE a declarat că guvernul cubanez nu a dat un motiv pentru retragerea acreditărilor. Ambasada Cubei la Madrid nu a răspuns la soliciarea Reuters pentru comentarii.

Acreditarea unui alt jurnalist EFE a fost retrasă în urmă cu o lună, ceea ce înseamnă că agenția nu are în prezent jurnaliști acreditați pe insulă, a spus EFE.

Grupurile de opoziție au convocat marșul de luni pentru a cere libertăți politice mai mari și eliberarea activiștilor închiși. Demonstrația planificată vine după seria de proteste la nivel național din iulie.

Guvernul președintelui Miguel Diaz-Canel a interzis marșul de luni, spunând că face parte dintr-o campanie de destabilizare coordonată de Statele Unite.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri