Galerie Foto Cum arăta Afganistanul înainte să fie sfâșiat de cinci decenii de războaie și regimuri extremiste

Data actualizării: Data publicării:
Fete afgane în îmbrăcăminte tradițională în 1966
Fete de școală în Afganistan, la mijlocul anilor 1960, cu mult înainte ca regimul talibanilor să pună sub semnul întrebării dreptul femeilor la educație. Foto: Profimedia Images

Cât de mult s-a schimbat Afganistanul pe parcursul a aproape 50 de ani de război, revoluții și conflicte sângeroase? Imagini din anii 1960 înfățișează societatea afgană înainte ca ea să fie sfâșiată de ceea ce pare că a fost un război interminabil și o lungă perioadă de regimuri extremiste, fie cele radical-islamice, fie cel comunist de inspirație sovietică.

Fotografie din 1962 cu două femei afgane, studente la medicină și profesoara lor discutând despre anatomia umană. Sursă foto: Profimedia Images.
Fotografie din 1962 cu două femei afgane, studente la medicină și profesoara lor discutând despre anatomia umană. Sursă foto: Profimedia Images.

Până la revenirea fundamentaliștilor talibani la putere în Afganistan în 2021, Afganistanul a îndurat decenii întregi fie de regimuri extremiste, de factură radical-islamistă sau comunistă pe model sovietic.

Această lungă perioadă de instabilitate și conflicte a schimbat fața unei țări care într-un trecut îndepărtat arăta ca o societate normală și pașnică. Fotografiile din anii 1960 arată cât de mult s-a schimbat Afganistanul de-a lungul acestei perioade lungi din istoria sa. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri