Galerie Foto Cum arată cea mai rapidă ambulanță din lume

Data actualizării: Data publicării:
cea mai rapida ambulanta din lume
HyperSport Responder, un model Lykan HyperSport, este cea mai rapidă ambulanță din lume și a fost lansată la Expo 2020 Dubai Foto: mediaoffice.ae

Dacă ești în Dubai și ai probleme medicale, salvarea ar putea fi la o pedală de accelerație distanță. Aici a fost lansată cea mai rapidă ambulanță din lume, HyperSport Responder. Atinge 400 de kilometri pe oră, are 780 de cai-putere și ajunge la 100 de kilometri pe oră în doar 2,8 secunde.

Mașina este un model exclusivist - se numește Lykan HyperSport, iar în lume există doar șapte modele. Și pentru că vorbim de Dubai, luxul e la el acasă: ambulanța este realizată din fibră de carbon, farurile sunt înfrumusețate cu 440 de diamante și plafonul e placat cu aur. De asemenea, habitaclul mașinii este tapițat cu piele cusută cu aur.

Printre dotări se numără un display de ultimă generație, holograme 3D și navigare prin satelit.

Ambulanța HyperSport Responder a fost prezentată vineri la Expo 2020 Dubai. Fabricată în Emiratele Arabe Unite, supermașina este creația companiei W Motors, cu sediul în Dubai, și este evaluată la circa 3,5 milioane de dolari. Motorul este Porsche twin turbo.

Automobilul Lykan HyperSport și-a făcut prima apariție în filmul „Fast & Furious 7”.

Lykan HyperSport a apărut în filmul „Fast & Furious 7”. Foto: Twitter Dubai Media Office
Lykan HyperSport a apărut în filmul „Fast & Furious 7”. Foto: Twitter Dubai Media Office

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri