De pe patul de moarte, un japonez a mărturisit că este unul dintre cei mai căutați criminali din țară. A comis atentatele din anii '70

Data publicării:
afise cu Satoshi Kirishima
Satoshi Kirishima ar fi fost implicat într-o serie de atentate. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat aflat pe moarte a declarat poliției că este Satoshi Kirishima, un criminal căutat pentru mai multe atentate teroriste cu bombă din anii '70, din Japonia, transmite The Guardian.

După ce a primit un pont, poliția a mers la spitalul de lângă Tokyo săptămâna trecută pentru a-l interoga pe bărbatul de 70 de ani. El le-a spus că are cancer în fază terminală și că vrea să mărturisească că este Satoshi Kirishima, unul dintre cei mai căutați criminali din țară, și a dezvăluit detalii necunoscute anterior despre atentate, a spus poliția.

Luni, la patru zile după interogatoriu, bărbatul a murit fără ca poliția să-i confirme identitatea. Testele ADN efectuate au arătat că ar fi vorba despre Satoshi Kirishima, a informat vineri Kyodo News.

„Credem că bărbatul care a murit la spital este Satoshi Kirishima”, a declarat joi șeful Agenției Naționale de Poliție, Yasuhiro Tsuyuki.

Născut în 1954, Kirishima era student la Tokyo când s-a implicat în extremism și s-a alăturat Frontului Armat Anti-Japonia din Asia de Est, un grup militant care a efectuat o serie de atacuri, care au vizat marile companii japoneze, în anii 1970. Opt persoane au murit și peste 160 au fost rănite în bombardamentul din 1975 asupra unei clădiri Mitsubishi Heavy Industries, care a fost pus pe seama grupului.

Kirishima ar fi fost implicat într-o serie de atentate

Kirishima ar fi fost implicat într-o serie de atentate. El a fost acuzat că a detonat o bombă cu ceas într-o clădire din cartierul de lux Ginza, din Tokyo, în aprilie 1975, în care nimeni nu a fost rănit.

Deși nu era un membru-cheie al grupului, el ar fi fost singurul dintre cei 10 membri care nu a fost prins niciodată.

Vineri, anchetatorii poliției au percheziționat o companie de construcții unde a lucrat folosind pseudonimul Hiroshi Uchida timp de aproximativ 40 de ani.

Doi membri ai grupului au fost condamnați la moarte, inclusiv fondatorul său, Masashi Daidoji, care a fost condamnat la moarte în 2017.

Doi dintre cei opt membri ai grupului care au fost inculpați sunt încă în libertate după eliberarea lor în 1977, ca parte a unui acord negociat de un alt grup radical, Armata Roșie japoneză, când a deturnat un avion Japan Airlines în Bangladesh.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri