Galerie Foto Demonstrație de forță la 75 de ani de la crearea forțelor armate sud-coreene. Ținta, Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
parada militara la seul
Elementele centrale al e paradei începute la baza aeriană de la Seongnam, lângă Seul, au fost rachetele sol-sol Hyunmoo. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Sud a organizat marţi cea mai amplă paradă militară din ultimul deceniu, la a 75-a aniversare a creării forţelor armate sud-coreene. Cu defilări care au inclus arme, tancuri de luptă, rachete balistice de mare putere și elicoptere de atac, Coreea de Sud lansează un avertisment în faţa ameninţării militare şi nucleare nord-coreene, relatează Reuters şi Yonhap, preluat de Agerpres.

Parada militară care a avut loc în Seul a marcat a 75-a aniversare a creării forţelor armate sud-coreene, reprezentând totodată un avertisment în faţa ameninţării militare şi nucleare nord-coreene.

Elementul central al paradei începute la baza aeriană de la Seongnam, lângă Seul, l-au reprezentat rachetele sol-sol Hyunmoo, dezvoltate de Coreea de Sud în cadrul planului său de "pedepsire şi retaliere masivă" vizând neutralizarea conducerii nord-coreene în cazul unui conflict major.

Armata sud-coreeană nu a dezvăluit ce tip de rachete au fost prezentate la paradă, având în vedere secretul care le înconjoară, dar se ştie că cea mai nouă astfel de rachetă, Hyunmoo-5, este capabilă să transporte un focos de 8,9 tone şi să distrugă buncăre subterane.

A 75-a aniversare a forţelor armate sud-coreene. Sursa foto: Profimedia Images
A 75-a aniversare a forţelor armate sud-coreene. Sursa foto: Profimedia Images

La ceremonia de la baza aeriană au fost desfăşurate şi ale sisteme, între care, în premieră, sistemul L-SAM de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune, aflat în curs de dezvoltare şi care este menit să doboare rachete la altitudini de 50-60 kilometri.

S-au alăturat, de asemenea, desfăşurării de forţă circa 6000 de trupe şi peste 200 de piese de echipament, între care tancuri de luptă K2, obuziere K9 şi lansatoare de rachete Chunmoo.

Din cauza condiţiilor meteo, armata a anulat spectacolul echipei de acrobaţie aeriană Black Eagles şi zborurile în formaţie de elicoptere şi avioane de luptă, la care urmau să participe avionul KF-21 aflat în dezvoltare şi avioane stealth F-35A.

Într-un discurs susţinut la baza din Seongnam, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a avertizat Phenianul împotriva folosirii de arme nucleare şi s-a angajat să majoreze susţinerea pentru forţele armate şi industria apărării.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri