Doi germani au fost prinși cu patru aligatori de Mississippi într-o furgonetă de vameșii din Franța

Data actualizării: Data publicării:
Aligator american pe iarbă
Un expert în protecţia animalelor a stabilit că reptilele sunt aligatori americani. Introducerea aligatorilor în Franţa este reglementată strict. Foto: Profimedia Images

Doi germani au intrat cu maşina în Franţa dinspre Spania cu patru aligatori americani într-o furgonetă înainte de a fi opriţi de către lucrătorii vamali, informează DPA.

Poliţia a verificat vehiculul la staţia de taxare de pe autostradă, lângă comuna Le Perthus, după graniţă, la aproximativ 30 de kilometri sud de Perpignan şi au solicitat ajutorul autorităţilor vamale când au descoperit aligatorii, a relatat ziarul Le Parisien.

Un expert în protecţia animalelor a stabilit specia reptilelor găsite: aligatori de Mississippi, o specie protejată, potrivit archyde. Introducerea aligatorilor în Franţa este reglementată strict.

Întrucât germanii nu aveau documente pentru transportul animalelor, aceştia au fost reţinuţi de vameşi şi predaţi poliţiei, scrie Agerpres. Cei doi aşteaptă în prezent să fie judecaţi. Aligatorii au fost transportaţi la o grădină zoologică în care se află crocodili, la sud de Lyon.

Pe moment nu este clar ce voiau să facă cei doi germani cu reptilele pe care le transportau, spre ce zonă se îndreptau sau de unde le obţinuseră.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri