Dorian Galbinski, fost jurnalist BBC, la DigiFM: Nu va mai exista un alt monarh care să se ridice la nivelul Reginei Elisabeta a II-a

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu palarie galbena
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto: Profimedia Images

Moartea Reginei Elisabeta a II-a reprezintă o pierdere uriașă pentru Marea Britanie. O domnie până la sfârșitul vieții, spune la Digi FM Dorian Galbinski, fost jurnalist BBC și translator pentru Casa Regală a Marii Britanii.

Nimeni nu-și poate aminti un alt rege sau regină cu așa simț puternic al datoriei, în condițiile în care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut în spațiul public în urmă cu doar trei zile, când a primit-o pe Liz Truss la castelul Balmoral pentru a o numi în funcția de premier. Asta deși era vizibil slăbită, amintește Dorian Galbsinki.

În interviul său la Digi FM, Dorian Galbinski a precizat că nu crede că va mai exista un alt monarh care să se ridice la nivelul Reginei Elisabeta a II-a.

"Ce înseamnă (moartea Reginei Elisabeta a II-a - n.r.) se poate vedea, s-a putut vedea și azi noapte în fața Palatului Buckingham, la Balmoral în Scoția, la castelul Windsor. Zeci de oameni au depus sute de buchete de flori, mulți plângeau, marea majoritate a britanicilor n-a cunoscut un alt monarh. Este o pierdere imensă pentru Marea Britanie, pentru că nimeni nu-și poate aminti un alt rege sau regină cu un așa puternic simț al datoriei, cu un așa umor, un om care avea talentul de a te face să te simți în largul tău imediat ce ajungeai în fața ei. (...) Este o pierdere incomensurabilă pentru Marea Britanie și pentru restul lumii", a spus Dorian Galbinski, la Digi FM.

Vezi interviul acordat la DigiFM AICI

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri