"Dragostea de scandal". Papa Francisc denunță cele patru păcate ale jurnalismului în cadrul unui eveniment la Vatican

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc vorbește la un microfon
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a denunțat sâmbătă ”patru păcate ale jurnalismului”, la înmânarea unui premiu jurnalistic, la Vatican. Potrivit acestuia, "dezinformarea" sau răspândirea de "informaţii false", în tentativa de a influența opinia publică, reprezintă "primul păcat al jurnalismului", urmat îndeaproape de "dragostea de scandal", relatează AFP.

”Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului", spune Papa. Însă, în opinia Suveranului Pontif, acestea sunt în număr de patru. Așa că, pe lângă dezinformare, care se petrece atunci când un jurnalist nu informează sau informează rău, se numără calomnia, defămarea, care este diferită de calomnie, dar provoacă daune similare, și dragostea de scandal”, a declarat Papa, potrivit unui comunicat al Vaticanului, citat de news.ro.

"De exemplu, manipulările celor care răspândesc cu interes «fake news» pentru a influența opinia publică mă îngrijorează", a declarat el.

Papa îndeamnă la un "act de responsabilitate” în ”situația dramatică pe care o traversează Europa prin continuarea războiului din Ucraina".

"Speranţa mea este să facem loc vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, dar şi atâtor altora", a subliniat el.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri