Emmanuel Macron anunță un "contact direct" cu Vladimir Putin. Kremlinul declară că nu știe nimic

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron
Președintele Franței, Emmanuel Macron Foto: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri că va avea "în următoarele zile" un "contact direct" cu Vladimir Putin, iar discuțiile se vor axa pe situația centralei Zaporojie vizată de bombardamente intense zilele trecute. Kremlinul susține că nu știe nimic despre intenția lui Macron.

"Intenţionez să am un contact direct cu el (n.r. Vladimir Putin) în următoarele zile, în primul rând pe subiecte ce ţin de industria nucleară civilă şi centrala Zaporojie, după o conversație" cu directorul-general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a afirmat preşedintele francez pentru presă, în timpul vizitei sale la Salonul Primarilor din Parcul Expoziţional din Paris.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov susține că nu s-a stabilit nimic în acest sens. "Deocamdată nu există niciun acord cu privire la o convorbire la telefon cu preşedintele francez". "La drept vorbind, nu există nicio propunere concretă cu privire la acest subiect", a declarat Peskov

În Ucraina au avut loc pene masive de curent după ce trei centrale nucleare ale ţării au fost "deconectate" miercuri de la reţeaua electrică în urma mai multor bombardamente, a anunțat operatorul ucrainean Energoatom.

"Strategia rusă este de a aduce la disperare populaţia", a afirmat Emmanuel Macron. "Şi parlamentarii noştri au un rol de jucat", a adăugat preşedintele francez, amintind că Franţa găzduieşte pe 13 decembrie "o conferinţă la Paris pentru rezistenţa şi rezilienţa ucraineană".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat marţi pe primarii francezi să furnizeze ajutor ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze în această iarnă frigul "ca armă de distrugere în masă", într-un mesaj difuzat în timpul congresului Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF) la Paris.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri