Emmanuel Macron își apără contestata sa reformă a pensiilor. „Va fi creată mai multă bogăţie pentru ţară”

Data publicării:
Macron Visits The International Wholesale Market - Rungis, France - 21 Feb 2023
Preşedintele francez Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat marţi în apărarea reformei pensiilor, care a suscitat ostilitate atât la nivelul societăţii, care a ieşit în stradă, cât şi în parlament, în primul său contact cu cetăţenii de la lansarea proiectului la începutul acestui an, relatează France Presse.

Toată lumea are bun simţ, a pledat el în faţa presei în cursul unei deplasări matinale la Rungis, o suburbie din sudul Parisului, una dintre cele mai mari pieţe de produse proaspete din lume.

Pe ansamblu, oamenii ştiu că trebuie să muncească puţin mai mult în medie, toţi, căci în caz contrar, nu vom putea finanţa în mod corespunzător pensiile, a afirmat preşedintele francez. Reforma care prevede creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani permite să fie creată mai multă bogăţie pentru ţară, a mai apreciat acesta.

Venind dis-de-dimineaţă într-o vizită la Rungis, unde a fost întrebat imediat la sosire despre reforma pensiilor, Macrom a explicat că a dorit să transmită „un mesaj de recunoştinţă tuturor celor care fac ca ţara noastră să se transforme, să trăiască”.

Dacă nu produci bogăţie nu o poţi distribui, a insistat şeful statului francez, declarându-se convins că trebuie ca munca să fie în continuare plătită mai mult.

El a pledat pentru o dezbatere reală în societatea noastră cu privire la muncă, recunoscând totodată un context inflaţionist dificil, al cărui vârf - potrivit lui - va fi atins în acest semestru

Vizita sa de marţi la profesionişti care lucrează din zorii zileireprezintă de asemenea o ocazie de a plasa în centrul comunicării sale valoarea muncii, descrisă ca fiind un fir călăuzitor în activitatea sa, notează Agerpres.

De la lansarea acestui proiect, Emmanuel Macron, care a făcut din reforma pensiilor unul din pilonii programului său, aproape că nu s-a exprimat asupra acestui subiect, cu excepţia cazurilor când a transmis mesaje sobre şi laconice în timpul călătoriilor sale în străinătate. Şeful statului urmează să viziteze sâmbătă Salonul Agriculturii de la Paris. 

După o mobilizare în scădere pentru a cincea zi de protest în 16 februarie, în plină vacanţă şcolară, sindicatele şi-au afirmat hotărârea lor de a face să eşueze acest proiect, promiţând că Franţa se va opriîn 7 martie. 

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri