Erdogan, primul mesaj după închiderea votului: „Confrații mei să aibă grijă de urnele de vot până la aflarea rezultatelor finale”

Data actualizării: Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, susține un discurs în provincia Elazig, din Turcia, pe 1 aprilie 2023.
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Foto: Profimedia Images

La scurt timp după ce votul la alegerile prezidențiale din Turcia s-a încheiat, președintele în funcție, Recep Erdogan, le-a transmis „confraților să aibă grijă de urnele de vot până la aflarea rezultatelor finale”.

„Aș dori să mulțumesc fiecărui coleg care a lucrat cu devotament la urne încă de la primele ore ale dimineții. Îi invit pe toți confrații mei să aibă grijă de urnele de vot până la aflarea rezultatelor finale. Acum este momentul să protejăm voința națiunii noastre până în ultimul moment”, a scris Erdogan, într-un mesaj postat pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Votul la alegerile prezidențiale din Turcia s-a încheiat la ora 17:00. Recep Erdogan și Kemal Kilicdaroglu speră să iasă învingători din finala istorică de azi. Coincidență sau nu, au mers în același timp să se voteze - unul în Istanbul, celălalt în Ankara. Peste 60 de milioane de oameni pot tranșa destinul țării lor, în aceste alegeri urmărite în întreaga lume.

Pe finalul procesului de vot de duminică au apărut și primele acuzații de fraudă. Într-o secție s-au găsit plicuri cu buletine de vot gata ștampilate cu numele lui Erdogan. Și mai sunt alte cazuri suspecte.

Recep Erdogan, președintele Turciei: „De data aceasta nu sunt partide politice pe buletinul de vot, iar acesta nu are un metru lungime. Sunt doar doi candidați și, din moment ce alegătorii vor vota doar pentru acest lucru, cred că votul de astăzi se va încheia foarte repede”.

Kemal Kilicdaroglu, candidatul opoziției: „Invit toți cetățenii noștri la urne, pentru ca în sfârșit democrația și libertățile adevărate să vină în țara noastră, să scăpăm de opresiune și de un regim autoritar. Toată lumea trebuie să voteze și apoi să protejeze urnele de vot, pentru că aceste alegeri s-au desfășurat în condiții foarte grele”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri