Erdogan rupe orice legătură cu Netanyahu

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu netanyahu si erdogan
Foto: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus, sâmbătă, că rupe orice contact cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, iar Ankara a anunţat că îşi recheamă ambasadorul, din cauza acţiunilor comise de Israel în Gaza, informează AFP şi dpa, potrivit Agerpres. 

„Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta”, a declarat Erdogan, potrivit unor afirmaţii citate de media turce.

La scurt timp după, Turcia a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.

Ambasadorul Sakir Ozkan Torunlar a fost rechemat dată fiind „tragedia umanitară în curs în Gaza, cauzată de atacurile neîncetate ale Israelului împotriva civililor şi refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe turc.

Acest anunţ a fost făcut cu o zi înainte de o vizită a secretarului de stat american Antony Blinken în Turcia, vizită ce se anunţă dificilă. Blinken, care a fost vineri în Israel şi sâmbătă în Iordania, este aşteptat duminică la Ankara, pentru o vizită de două zile.

Pe 25 octombrie, preşedintele turc, care se întâlnise prima dată cu Benjamin Netanyahu în septembrie la New York, a anunţat că renunţă la orice proiect de deplasare în Israel, afirmând că prim-ministrul israelian a „abuzat” de încrederea sa.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri