Fetița al cărei tată a plâns ușurat când i s-a spus a fost ucisă de Hamas și nu a fost capturată ar putea fi în viață

Data actualizării: Data publicării:
colaj fetita si barbat cu barba si ochelari
Fetița al cărei tată a plâns ușurat când i s-a spus a fost ucisă de Hamas și nu a fost capturată ar putea fi în viață FOTO: captură video CNN

O fetiță de opt ani despre care se credea că a fost ucisă de Hamas în timpul primelor atacuri din Israel din data de 7 octombrie ar putea fi în viață, i s-a transmis familiei sale.

Thomas Hand, irlandez născut la Dublin și stabilit în Israel, a fost informat inițial că Emily Hand, fiica lui, se afla printre persoanele ucise într-un atac asupra unui kibbutz, pe 7 octombrie. Atunci, tatăl devastat de durere a spus că a simțit o ușurare când a aflat că fiica lui a fost ucisă și nu a fost capturată. „Moartea a fost o binecuvântare”, a spus el plângând, explicând că, în cazul în care ar fi fost luată ostatică fetița ar fi trecut prin chinuri cumplite și până la urmă tot ar fi fost ucisă.

Ambasada Irlandei în Israel a confirmat pentru RTÉ, post de radio irlandez, că acum se presupune că Emily a fost răpită. Un oficial de la ambasadă a spus că ADN-ul ei nu a fost găsit la victimele din kibbutzul Be'eri, acolo unde locuia familia, potrivit BBC.

Familia fetiței a confirmat pentru aceeași sursă că Forțele de Apărare Israeliene cred că există o „posibilitate mare” ca Emily să se numere printre persoanele ținute ostatice de Hamas în Gaza.

Emily se afla în kibbutzul Be'eri, la aproximativ 5 kilometri de Gaza, când Hamas a lansat atacul din 7 octombrie. Peste 100 de oameni au fost uciși în acest kibbutz. Ei se numără printre cei peste 1.400 de israelieni uciși de Hamas în atacurile din sudul Israelului. Alte zeci de persoane din kibbutz sunt încă dispărute și se crede că unele ar fi fost duse în Gaza.

Forțele de Apărare Israeliene au spus că 242 de persoane sunt ținute ostatice de Hamas.

La câteva zile după atac, Thomas Hand a acordat un interviu tulburător pentru CNN.

El a spus că, atunci, Emily a rămas peste noapte în casa unei prietene din kibbutz, iar după două zile autoritățile israeliene l-au anunțat că fetița este moartă. „Au spus (autoritățile - n.n.): „Am găsit-o pe Emily. E moartă”, iar eu am spus „Da!”. Am spus „da” și am zâmbit, pentru că aceasta era cea mai bună veste dintre posibilitățile existente. Fie era moartă, fie în Gaza. Și dacă știi câte ceva despre ceea ce le fac oamenilor în Gaza, ei bine, e mai rău decât moartea.

Nu ar fi avut mâncare. Nu ar fi avut apă. Ea s-ar fi aflat într-o cameră întunecată plină cu Dumnezeu știe câți oameni. Și ar fi fost îngrozită în fiecare minut, oră, zi și posibili ani care a fi urmat. Deci, moartea a fost un binecuvântare. O binecuvântare absolută”, a spus în interviu Thomas.

Sora vitregă a lui Emily, Natalie Hand, a declarat pentru un canal TV israelian că familia a fost informată pe 31 octombrie că ea ar putea fi printre ostatici.

Ni s-a spus că a fost ucisă. Eram în doliu”, a spus Natalie Hand, potrivit Times of Israel.

Într-un mesaj adresat direct surorii dispărute, Natalie Hand a spus: „Vreau să îți spun că facem totul pentru a te aduce acasă. Știm că ești ținută ostatică. Te iubim atât de mult și ne este dor de tine".

Natalie spune că Emily are și cetățenie irlandeză.

Ministerul Afacerilor Externe di Irlanda a spus că „știe cazul lui Emily Hand și oferă asistență consulară familiei ei”.

După atacurile Hamas din 7 octombrie, Israelul desfășoară acțiuni militare în Gaza. Ministerul Sănătății condus de Hamas spune că peste 9.700 de oameni au fost uciși până acum.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri