Fetiță de 5 ani violată pe proprietatea Ambasadei SUA din Delhi. Agresorul riscă pedeapsa capitală

Data publicării:
india, protest, violenta stradala
Sursă foto: Agerpres

Un bărbat de 25 de ani a fost arestat pentru că ar fi violat o fetiță de 5 ani pe proprietatea Ambasadei SUA din capitala indiană, Delhi, relatează BBC NEWS.

Bărbatul a fost arestat duminică, după ce părinții copilului au înregistrat o plângere la poliției, au declarat surse din poliție pentru agenția de știri PTI.

Fata, care a fost agresată sâmbătă dimineață, se află într-o stare stabilă, medicii confirmând că a fost violată.

Familia ei locuiește pe terenul ambasadei, unde tatăl fetei lucrează ca membru al echipei de curățenie.

Poliția a declarat că acuzatul, șofer, nu este angajat la ambasadă. Cu toate acestea, el locuiește împreună cu părinții în clădirea personalului, tatăl său făcând parte, de asemenea, din echipa de îngrijitori.

Ambasada SUA se află în Chanakyapuri, o enclavă diplomatică din centrul capitalei Delhi, care găzduiește mai multe ambasade și instituții internaționale. Zona este vastă, păzită bine și întreținută de angajați locali.

Familiile acuzatului și ale victimei se cunosc bine, potrivit anchetatorilor, care au declarat pentru ziarul Hindustan Times că agresorul „a ademenit-o” pe fată în casa sa când a văzut-o jucându-se afară. Părinții lui erau plecați în momentul atacului.

Când fata s-a întors acasă, i-a spus mamei sale cele întâmplate. A fost dusă imediat la spital, unde, a spus poliția, medicii au confirmat că a fost violată.

Poliția a spus că bărbatul este cercetat în conformitate cu legile stricte privind protecția copilului din India.

În 2018, guvernul a introdus pedeapsa cu moartea pentru cei care violează copii, pe fondul unei revolte legate de două cazuri de mare anvergură - violul și uciderea a două fete de 8 și 16 ani.

Conform celor mai recente statistici, în India, fiecare a patra victimă a unui viol este copil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri