FOTO Kremlinul publică o imagine cu Vladimir Putin la o altă masă uriașă

Data actualizării: Data publicării:
putin si liderii tarilor de la marea caspica la o masa rotunda uriasa
Kremlinul publică o imagine cu Vladimir Putin la o altă masă uriașă. Foto: Profimedai

Kremlinul a făcut publice noi imagini cu președintele rus Vladimir Putin la Așgabat, unde a participat la un summit al țărilor de la Marea Caspică. Președintele rus și liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului și Turkmenistanului stau din nou distanțați la o masă uriașă, de data aceasta rotundă.

Fotografia vine la o zi după ce Kremlinul a difuzat înregistrarea video a discursului lui Putin de la summit, primul la care participă în afara Rusiei de la declanșarea invaziei din Ucraina. În imagini se vedeau liderii celor 5 țări stând la o masă imensă, aproape cât întreaga sală. Echipele lor stăteau pe scaune mai în spate, aproape de perete.

Detaliul a fost remarcat după ce imaginile cu mesele la care Putin a stat în timpul discuțiilor cu lideri occidentali sau cu propriii săi miniștri au devenit virale.

Înainte de a declanșa războiul din Ucraina, președintele rus s-a întâlnit cu omologii săi francez, Emmanuel Macron, și german, Olaf Scholz la Kremlin și i-a așezat la o masă lungă de 6 metri. Imaginile au stârnit un val de glume pe internet.

La o masă chiar mai lungă decât cea de la întâlnirea Putin - Macron, liderul de la Kremlin a discutat apoi cu miniștrii săi de externe și apărare, Serghei Lavrov și Serghei Șoigu. Președintele rus a stat în capul mesei, flancat de steaguri, în timp ce interlocutorii au primit un scaun pe o parte a mesei, la o distanță de câțiva metri buni de președinte.

Pe de altă parte, Turkmenistanul, unde s-a desfășurat summit-ul, a fost condus de lideri autocrați care au cheltuit sume uriașe pentru proiecte prin care să-și consolideze cultul personalității, de propriile statui de aur la statui aurite ale câinilor preferați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri