FOTO. Norul uriaș care a acoperit nordul Italiei se vede din spațiu. Explicația NASA pentru acest fenomen

Data actualizării: Data publicării:
milano
FOTO: Sergiu Balaban

O fotografie făcută de astronautul italian Paolo Nespoli pare să confirme ceea ce specialiștii susțin de aproape o săptămână: concentrația particulelor dăunătoare din aer a depășit cu mult valoarea normală, transmite Sergiu Balaban, corespondentul Digi24 în Italia.

Un nor alb acoperă aproape în totalitate nordul Italiei, în schimb ce în restul Europei coastele și vârfurile munților sunt perfect vizibile. În 24 de orașe din nordul Italiei s-a depășit limita permisă de lege pentru smog. Temperaturile ridicate din nordul Italiei şi absenţa ploilor au dus la creşterea nivelului de poluare.

Pentru a o combate, primăria a restricționat traficul și a propus ca încălzirea locuinţelor să înceapă mai târziu. În Milano a interzis și grătarele, inclusiv cele făcute acasă.

milano
FOTO: Sergiu Balaban
Milano
FOTO: Sergiu Balaban

Motivul pentru care smogul nu s-a dispersat foarte ușor este explicat de NASA: Alpii acoperiți de zăpadă din nordul țării restrâng circulația aerului între nordul Italiei și Europa continentală. Astfel, poluarea din această zonă „rămâne captivă” și poate dura zile întregi până se dispersează. Iar faptul că majoritatea orașelor din nordul Italiei sunt centre industriale nu face decât să agraveze problema. 

Cum arată orașul Milano acum (foto dreapta) versus cum arăta acum câteva zile.

milano
FOTO: Sergiu Balaban

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri