Franța vrea să înăsprească pedepsele împotriva cetățenilor străini care comit „acțiuni grave”

Data publicării:
Gerald Darmanin
Gerald Darmanin, ministrul de interne francez. Foto: Profimedia Images

Guvernul Franței intenționează să adopte o legislație mai dură împotriva cetățenilor străini care comit infracțiuni pe teritoriul țării. Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a spus că noile legi „vor permite expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional”.

„În prezent, un străin care a comis acţiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplineşte anumite condiţii, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani”, a declarat ministrul, citat de AFP și Agerpres.

„Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional”, a adăugat el.

Această nouă dispoziţie va fi integrată în viitoare lege de orientarea şi programare a Ministerului de Interne, care va fi „prezentata la începutul anului şcolar”, a spus ministrul.

„Suntem gata să discutăm, să adăugăm şi să găsim compromisuri cu Republicanii, cu centriştii şi chiar cu o parte a stângii” pentru a face să fie adoptată această lege, a mai precizat ministru francez.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri