Video&Foto Furtună fără precedent, descrisă drept „una la un secol”, în vestul Canadei. O femeie a murit, mii de oameni au fost evacuați

Data actualizării: Data publicării:
inundatii in canada oameni salvati cu barca
Mii de locuitori au fost evacuaţi în urma ploilor torenţiale. Foto: Profimedia Images

O furtună descrisă drept un eveniment meteorologic ce se întâmplă o dată într-un secol a întrerupt legăturile rutiere și feroviare din Vancouver. O femeie a murit într-o alunecare de teren pe o autostradă, iar salvatorii se tem că sunt și alte victime.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în vestul Canadei. Foto: Profimedia Images
Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în vestul Canadei. Foto: Profimedia Images

Mii de locuitori au fost evacuaţi, numeroase gospodării au rămas fără curent electric, iar alte sute de persoane au rămas blocate în autovehicule în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, paralizând luni mai multe oraşe din Columbia Britanică, în vestul Canadei.

„După ploi abundente, mai multe drumuri din Columbia Britanică au fost afectate de alunecări de teren şi inundaţii”', a scris pe Twitter Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din provincie.

Mai multe autostrăzi au fost închise în zone care au fost afectate în această vară de incendii forestiere majore. Zeci de mii de persoane din provincie au fost afectate de pene de curent, potrivit companiei Hydro BC, relatează AFP, citată de Agerpres.

Inundațiile puternice din ultimele zile au forțat evacuarea a mii de oameni. În unele zone, într-o singură zi a plouat cât pentru o lună. Autoritățile locale spun că situația este fără precedent și nu se îndoiesc că are legătură cu schimbările climatice.

În aceeași regiune, în vară, un val de caniculă a ucis peste 500 de oameni și a provocat incendii de pădure devastatoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri