GALERIE FOTO. Prințul William, incognito pe străzile Londrei. A vândut reviste împreună cu oameni ai străzii

Data publicării:
Prințul William a fost văzut săptămâna aceasta pe străzile Londrei, vânzând revista Big Issue. Foto: Profimedia
Prințul William a fost văzut săptămâna aceasta pe străzile Londrei, vânzând revista Big Issue. Foto: Profimedia

Viața pe străzi și șomajul nu sunt probleme pe care le asociem în general cu familiile regale, care se bucură de securitate, palate mărețe și dineuri oficiale. Totuși, prințul William a fost văzut săptămâna aceasta pe străzile Londrei, vânzând revista Big Issue care se ocupă tocmai cu astfel de probleme, relatează CNN.

 Pprințul William a fost văzut săptămâna aceasta pe străzile Londrei, vânzând revista Big Issue. Foto: Profimedia
Pprințul William a fost văzut săptămâna aceasta pe străzile Londrei, vânzând revista Big Issue. Foto: Profimedia

Publicația se concentrează pe persoanele fără adăpost și pe problema locativă și este vândută de oameni care dorm pe străzi și de persoane aflate sub limita sărăciei, pentru a câștiga un venit săptămânal.

„Cumnatul meu a fost astăzi la Londra și a văzut o celebritate, așa că a făcut o fotografie de la distanță. Celebritatea a văzut încercarea de „supraveghere secretă” și a traversat strada pentru a sta de vorbă” cu el, a scris pe Linkedin un polițist britanic pensionat, Matthew Gardner.

„Ce onoare să avem un moment privat cu viitorul nostru rege, care a dat dovadă de umilință ajutându-i pe cei mai nevoiași”, a mai scris Gardner.

Imaginile postate de Gardner și de alți londonezi pe rețelele sociale au devenit rapid virale. Cu atât mai mult cu cât sunt în contrast cu imaginile de la ceremoniile fastuoase din weekend, de la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.

Contactat de CNN, Palatul Kensington nu a vrut să comenteze acest subiect.

Mama prințului William, Diana, i-a dus pe el și pe fratele său Harry în adăposturi pentru oameni ai străzii, când erau copii. A fost o problemă de suflet pentru prințesă, iar William i-a călcat pe urme. În 2009, el a petrecut o noapte dormind pe străzile Londrei pentru a vedea cu ce se confruntă oamenii fără adăpost.

Peste 274.000 de persoane din Anglia nu au un adăpost sau locuiesc în condiții precare, inclusiv 126.000 de copii, potrivit cercetărilor publicate de organizația caritabilă Shelter în decembrie anul trecut.

„Suntem inundați cu apeluri de la familii și oameni de toate vârstele care nu au adăpost sau pe punctul de a-și pierde casa”, a spus Polly Neate, directorul executiv al Shelter.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri